K18

Budapest XIII. kerület Keszkenő utca 18. sz. alatt Épülő Társasház  

műszaki leírása

A társasház 5 szinten, Földszint + 4 Emelet kivitelben valósult meg; pince szint nem épült. A földszinten üzlethelyiség, gépkocsibeállók és tárolók kaptak elhelyezést. Az 1. emelet Déli szárnyában lakások, az Északi szárnyában gépkocsibeállók és az azokhoz tartozó tárolók találhatók. A 2. és 3. emeleten lakások és tárolók, a 4. emeleten csak lakások nyertek kialakítást (a 2. és 3. emeleti lakásokhoz kapcsolódó – velük azonos szinten elhelyezkedő – tárolók vásárlása kötelező). A szinteket lifttel vagy lépcsőn lehet megközelíteni. A lakások kivétel nélkül utcai fekvésűek, és erkéllyel, loggia-val vagy terasszal rendelkeznek. A lakások többségében a szobák alapterülete meghaladja a 12m2-t.

A gyalogos, személyi bejárat a Keszkenő utca, a gépkocsi-bejárat a Jász utca felől nyílik. Az első emeleti parkolószintre egyirányú, egyenes rámpán lehet feljutni.  A földszinten közös kerékpártároló is kialakítást kapott.

Alkalmazásra kerülő szerkezetek és anyagok:

Teherhordó szerkezetek:

Az alapozás vasbeton pontalapokból és talpgerendák kombinációjából tevődik össze. Az épület legfőbb függőleges felmenő szerkezetét monolit vasbeton pillérek és falak alkotják. Az épületet monolit vasbeton falak merevítik. A vízszintes teherhordó szerkezetek többtámaszú, 25 cm vastag monolit vasbeton síklemez födémek rejtett gombafejes megoldással (esetenként alul/felül bordás kivitelben). A lépcső és a rámpa szintén monolit vasbetonból készül.

Homlokzat:

A Déli szárny domináns homlokzatburkolata színezett vakolat, az Északi szárnyé tömör klinkertégla hatású klinkerlapka ragasztott burkolat.

A külső térelhatároló falak 30 cm vastag vázkerámia falazatból készülnek, amelyek elé 10 cm hőszigetelés kerül, majd a fent említett homlokzatburkolat.

A Déli szárny lakásai üvegkorlátot, az Északi szárny lakásai, azaz a 2-11, 12, 13, 14, 15, 3-10, 11, 12, 13, 14, 4-11, 12, 13, 14 lakások teraszai és erkélyei fém pálcakorlátot kapnak.

A földszinti főbejárati ajtó és hozzá tartozó üvegfal szürke színű alumínium profilos a hőtechnikai-energetikai és biztonságtechnikai követelményeknek megfelelő hőszigetelt üvegezéssel készül.

A lakások homlokzati nyílászárói kívülről színezett, acélbetétes műanyagtokos energetikai követelményeknek megfelelő, nyíló vagy fix szárnyúak, az Eladó által meghatározott egységes dizájnban.

A garázs terek fedett-nyitott kialakításúak, azaz az oldalfalak helyenként lamella burkolattal épülnek.

Teraszok, erkélyek padlóburkolata anyagában színezett fagyálló lapburkolat az Eladó által meghatározott egységes dizájnban.

Épületbelső:

A lépcsőház padlóburkolata anyagában színezett nagy kopásállóságú greslap, a közlekedőké egyedi Magicfloor melegburkolat. A gépkocsibeállók és a hozzájuk tartozó tárolók aszfalt burkolattal készülnek.

A közlekedő folyosók, előterek falazatai vakolást és fehér festést kapnak. A lakásokhoz vezető folyosókon fehérre festett monolit gipszkarton álmennyezet épül.

Gépészeti jellemzők:

A fűtést és használati meleg víz készítést 3 db gáz üzemű kazán és hozzá tartozó 2db meleg víz tározó szolgáltatja, amelyek az épület 4. emeleti gépészeti helyiségébe kerülnek. Az épület közös gáz mérőórája a Jász utcai földszinti gázfogadó helyiségben kerül kialakításra.

A közös használatú terek nem hűthetőek.

Tűzvédelem és tűzjelző:

Az épület közösségi tereiben tűzjelző rendszer létesül. A lépcsőházban hő-, és füstelvezető rendszer lép működésbe tűz esetén.

Elektromos:

Az épület betáp kábele a gyalogos bejárat melletti, földszinti elektromos helyiség főelosztójába érkezik. Ebben a helyiségben lesznek a közösségi mérőórák illetve az üzlet mérőórái. Innen a méretlen elektromos vezetékek a szintenkénti lépcsőházközeli helyiségekbe érkeznek, ahol a lakások mérőórái kerülnek elhelyezésre. A  mért vezetékek – a mérőóráktól a lakásokig – a közlekedők álmennyezetében rejtetten haladnak.

Kaputelefon és beléptető rendszer:

A földszinti gyalogos főbejárati ajtó audió kaputelefonnal és mágneszárral épül, amelyet a lakások előteréből kapunyitásra alkalmas egységgel lehet nyitni. Kívülről lakásonkénti egyedi kóddal lesz nyitható, belülről nyitógombbal.

A teremgarázsokból a lépcsőházak felé kódkulccsal nyitható ajtózárak épülnek.

Épületen belüli TV-Internet-Telefon szolgáltatás:

Az Eladó által választott egy szolgáltató épületen belüli rendszere épül ki a lakásonkénti gyengeáramú fogadóelosztóig. A lakásonkénti szolgáltatási szerződés megkötése a lakástulajdonos feladata.

A változtatás jogát azonos, vagy annál jobb minőségű anyagok alkalmazása mellett fenntartjuk.

Lakások és Tárolók műszaki leírása

Építészeti felszereltség:

Nyílászárók:

Bejárati ajtó:

több ponton záródó bejárati ajtó, sajtolt acél tokkal, kemény lemezborítású ajtólap kitekintő nyílással, MABISZ minősítéssel. /Eladó által választott egységes design./

Belső ajtók:

Classen decorfóliás utólagosan beépíthető teli dekor ajtók maximum 12 cm-es tokszélességgel 7 féle mintából választható felületképzéssel.

Kilincs: Maestro Therma Pro; Arco vagy Detroit (2 féle színben: rozsdamentes acél vagy súrolt bronz) típusokból választható

Ajtó és kilincs Bruttó 35.000,- Ft/db értékben

lakószobák ajtómérete: 90/210

ajtók mérete egyéb helyiségekben, a lakáson belül: 75/210

Külső nyílászárók:

Acélbetétes műanyag tokos, energetikai előírásoknak megfelelő ablakok és ajtók, felül toktoldóval, helyiségenként egy résszellőzővel. Kívül fémlemez fedésű párkánykialakítás belül fehér színű műanyag könyöklő. /Eladó által választott egységes design./

 Felár ellenében, az Eladó által választott egységes típusú minitokos külső redőny rendelhető.

Padlóburkolatok:

Padlóburkolatok típusai lakásokon belül:

Mázas kerámia burkolat (padló: 30X30 vagy 40X40-es méretben) 3 fajta családból , helyiségenként 1 fajta válaszható Bruttó 3000,- Ft / m2 értékben. A lerakás módja hálós elrendezésű.

Magicfloor Home burkolat, 32-es kopállásállóságú, 10 féle mintából helyiségenként 1 fajta választható Bruttó 2550,- Ft/m2 értékben.

Laminált padló burkolat, 4 féle mintából helyiségenként 1 fajta választható, 8mm vastagságú, 31 -es kopásállóságú Bruttó 2.550,- Ft/m2 értékben. A lerakás módja hálós elrendezésű.

 

Padlóburkolat fajtái az 50m2-nél kisebb alapterületű lakásokban helyiségekként:

Nappali-étkező-konyha: Magicfloor termékcsalád

Lakószoba: Magicfloor vagy laminált padló

Fürdő, WC: mázas kerámia hálóban rakva

Előszoba: mázas kerámia hálóban rakva

Közlekedő: Magicfloor vagy laminált padló

Gardrób: Magicfloor vagy laminált padló

Tároló (lakáson belül): Magicfloor vagy laminált padló

Kamra: mázas kerámia hálóban rakva

 

Padlóburkolatok fajtái az 50m2-nél nagyobb alapterületű lakásokban helyiségekként:

Nappali-étkező, lakószoba: Magicfloor vagy laminált padló

Konyha: mázas kerámia hálóban rakva

Fürdő, WC: mázas kerámia hálóban rakva

Előszoba: mázas kerámia hálóban rakva

Közlekedő: Magicfloor vagy laminált padló

Gardrób: Magicfloor vagy laminált padló

Tároló (lakáson belül): Magicfloor vagy laminált padló

Kamra: mázas kerámia hálóban rakva

Erkélyek-teraszok:

Anyagában színezett fagyálló lapburkolat és ennek saját anyagából készített lábazat, hálóban rakva. Eladó által választott egységes designban.

Lakáson kívüli tárolók:

Greslap burkolat, hálóban rakva Eladó által választott egységes designban.

Falazatok:

Lakások közötti elválasztó falak: 25 cm vastag hanggátló vázkerámia falazat, vagy 20 cm vastag vasbeton falazat. Helyenként 5 cm Ytong réteggel.

A lakáselválasztó falakat megvésni, a falakban vezetéket vezetni, a falra zajforrást szerelni (pl. klíma) utólagosan tilos.

Lakáson belüli válaszfalak: 10 cm vastag falazott vázkerámia válaszfalak

Aknafalak: Albafal ( gipsz alapú üreges) elemekből épül

Tárolók: A garázsból nyíló tárolók a garázzsal, a 2. és 3. emeleti tárolók a szomszédos helyiségekkel egy légterű egységet képeznek, azaz a tárolók válaszfalai a mennyezetig nem zárnak fel.

A mennyezet és a válaszfalak közötti rést szabadon kell hagyni, tűzvédelmi okokból utólagosan semmilyen módon nem szabad eltakarni vagy beépíteni.

 Falburkolat:

Vakolt, glettelt felületen fehér diszperzites festés

Fürdő: mázas kerámia falburkolat az ajtótok magasságáig, pozitív éleken műanyag élvédővel

WC: mázas kerámia falburkolat 1,50 m magasságáig, pozitív éleken műanyag élvédővel

WC és Fürdő falburkolata (25X60 vagy 25X50 cm-es méretben) 4 fajta családból válaszható helyiségenként 1 fajta  Bruttó 3500,- Ft / m2 értékben. A lerakás módja hálós elrendezésű.

A vételár a konyhai oldalfal burkolatot nem tartalmazza, az felár ellenében rendelhető.

Lábazat:

Mázaskerámia padlóburkolatú helyiségekben: 8 cm magas a padlóburkolattal megegyező mázas kerámia lábazat

Magicfloor padlóburkolatú helyiségekben: a padlóburkolat anyagából szegélylécbe szabott lábazat

Laminált padló burkolatú helyiségekben: laminált burkolathoz tartozó szín és anyagazonos előregyártott profilok

Bútorok:

Nem képezik a műszaki tartalom részét.

 Az egységes homlokzati megjelenés érdekében a Tulajdonosok kizárólag a Eladó által előzetesen jóváhagyott – egységes típusú és anyaghasználatú – erkélybútor (beépített szekrény) beépítését eszközölhetik.

 Elektromos felszereltség:

 Lakások:

3X 20A Amper nappali áram. A lakásonkénti mérőóra a lakással megegyező szinten, a lépcsőházközeli közös mérőórahelyiségben kerül elhelyezésre. Az erősáramú lakáselosztó a lakás előterébe kerül – ahol van rá lehetőség ott – a bejárati ajtó felett fog elhelyezkedni.   Ugyanebbe a helyiségben kerül kiépítésre a gyengeáramú fogadóelosztó egy aljzattal, amelyről aktív gyengeáramú eszközt lehet üzemeltetni.

Kapcsolók, dugaljak:  Legrand Valena vagy azzal egyenértékű fehér szerelvények

Felszereltség:

  • mennyezeti csillárhely (1 db/szoba)
  • dugaszoló aljzat a szobákban: 3- 5 m2-ként min. 1 db
  • dugaszoló aljzat a konyhákban: 2 db a pult fölött, 1 db a pult alatt (mosogatógéphez IP44), 1 db a hűtőszekrény és 1 db a mikró részére, 1 db a szagelszívó számára
  • dugaszoló aljzat fürdőszobában: 1 db a mosógép részére, 1 db a tükörnél
  • konyhában, fürdőszobában kiállás biztosítása helyi világításnak
  • TV antenna csatlakozó aljzat (1 db/szoba)
  • informatikai (RJ45) csatlakozó aljzat (1 db/szoba)
  • előszobában: lakáscsengő és kaputelefon
  • teraszon: 1 db dugaszoló aljzat
  • teraszokon és erkélyeken 1 db Eladó által választott egységes mennyezeti világítótest, amely a lakásbelsőből kapcsolható.

A IV. emeleti lakásokban felár ellenében, az Eladó által választott egységes típusú redőny rendelhető távirányítós vezérléssel.

Felár ellenében a Eladó által választott típusú – bejárati ajtónyitást érzékelő – riasztó rendelhető.

 – III. emeleti lakáson kívüli tárolók:

dugalj: 1 db/tároló, kapcsoló: 1 db/tároló, mennyezeti világítás részére 1 db/tároló kiállás

/A tároló energiafogyasztását a lakáshoz tartozó mérőóra méri./

Földszinti és I. emeleti garázsból nyíló tárolók:

kapcsoló: 1 db/tároló, mennyezeti világítás részére

világítás:  1 db/tároló kiállás

/A tároló energiafogyasztását ház közös elektromos mérőórája méri./

Gépészeti felszereltség:

 Fűtés és melegvízellátás:

A lakásokba a gáz nincs bevezetve.

 A lakásokban a fűtést és a melegvízellátást házközponti kondenzációs gáz üzemű kazán biztosítja.

A fűtési alapvezetékek és felszálló vezetékek anyaga Aquaterm hegesztett műanyag cső felszállónkként és lakás bekötésenkénti elzáró, szabályozó elemekkel.

A lakásokon belüli csővezetékek anyaga szigeteléssel ellátott műanyag csőrendszer, oxigén diffúzió mentes fémfitting kötéstechnikával az aljzatbetonban vezetve.

Fűtőtestek:

Lakószoba:  acéllemez lapradiátor/ok, (fehér)

Fürdőszoba: 1 db törülközőszárító radiátor fürdőszobánként (fehér RADECO Economic)

A helyiségenkénti hőfokszabályozás céljából a radiátor kézi légtelenítővel és termosztatikus szabályzóval ellátott.

Szaniterek, csaptelepek, látszó szerelvények:

A Basic (Alap) felszereltség:

A tervnek megfelelő számú mosdó, kád, zuhanyzó, WC, 1 mosogató kiállás (hideg víz, meleg víz és csatorna kiállás, tálca és csaptelep nélkül), 1 db mosógép kiállás.

Amelyik lakásban a WC külön van, ott 1 db kézmosó is felszerelésre kerül abban az esetben, ha a helyiség mérete azt lehetővé teszi.

A szaniterek minden esetben fehér színben kerülnek beszerzésre.

– kád csaptelep zuhany szettel: RAVAK Classic, Bruttó 25.500,- Ft/ db értékben

 

– akril kád: CERSANIT Lana Bruttó 28.000,- Ft/ db értékben

 

– zuhanytálca: négyszögletes lemeztálca Bruttó 15.000,- Ft/ db értékben

 

– mosdó, automata leeresztővel: CERSANIT Carina krómozott csőszifonnal Bruttó 15.000,- Ft/ db értékben

 

– mosdó csaptelep leeresztővel: RAVAK Classic álló csaptelep Bruttó 19.000,- Ft/ db értékben

 

– kézmosó, automata leeresztővel : CERSANIT kézmosó krómozott csőszifonnal Bruttó 8.800,- Ft/ db értékben

 

– kézmosdó csaptelep leeresztővel: RAVAK Classic álló csaptelep Bruttó 19.000,- Ft/ db értékben

 

– WC panel: GEBERIT Delta nyomólap Basic, alpin Bruttó 8.500,- Ft/ db értékben

 

– WC csésze és ülőke: CERSANIT Carina Clean On mélyöblítésű WC és fehér ülőke, Bruttó 36.000,- Ft/ db értékben

 

Felár ellenében választható egyéb RAVAK gyártmányú felszerelések egyedi ajánlat alapján.

 Mosógép csatlakozó:

Falba szerelt szennyvíz csatlakozási és hidegvíz vételi lehetőség az alaprajz szerinti helyen a fürdőszobában vagy a háztartási helyiségben.

Mosogatógép csatlakozási lehetőség:

A konyhai mosogató kombi szelepén keresztül vízvételi lehetőséggel és a mosogató kombi szifonján keresztül szennyvízelvezetési lehetőséggel utólagosan megvalósítható.

A mosogatógép csatlakozás kialakítása, a mosogatótálca, a mosogatógép valamint a szifon nem része a műszaki tartalomnak.

Vízellátás: Központi melegvíz termelés kerül kialakításra a lakások mérőórájáig alapcirkulációs hálózattal.  A vezetékek anyaga a lakásokon belül padlóban szerelt ötrétegű csőrendszer.

 Vízóra: Folyosóról leolvasható szárnykerekes vízmérő órák (2 db /lakás). Hideg, melegvíz fogyasztás külön mérése.

Fűtés mérés: A hőmennyiségmérő a vételárnak nem képezi részét ugyanakkor az elhelyezhetősége biztosított. A hőmennyiségmérő típusának és a költségmegosztási szolgáltatásnak a kiválasztása a társasház megalakulása után a tulajdonosok döntési hatáskörébe és költségviselésébe tartozik.

Szellőzés:

Szobák és nappalik: nyílászárókba beépített résszellőző (1 db/ helyiség) és a természetes szellőztetés

Konyha: mesterséges elszívás mellékcsatornás központi szellőző aknán keresztül

A műszaki tartalomnak nem része a szagelszívó ventilátor és annak bekötése.

A normál háztartási típus kézi működtetésű szagelszívó építhető be, amely maximum 100- 150- 250 m3/h légmennyiséget szállíthat ∆p=250 Pa-val. A szagelszívóba kötelező a visszacsapó szelep és a csőhálózat védelme érdekében a zsírszűrő beépítése. A szagelszívókat SONODEC hangcsillapított csővel kell bekötni.

Kamra: természetes gravitációs szellőzés aknán keresztül

Fürdő-WC, háztartási helyiség: villanykapcsolóval működtethető ventilátoros elszívás

Lakáson kívüli tárolók: A garázsból nyíló tárolók a garázzsal, a 2. és 3. emeleti tárolók a szomszédos helyiségekkel egy légterű egységet képeznek, azaz a tárolók válaszfalai a mennyezetig nem zárnak fel. A teremgarázs és az onnan nyíló tárolók homlokzati falnyílásaiba áttört zsalu épül, így a teremgarázs és a tárolók fedett, de nyitott térként hasznosíthatóak.

Klíma:

Minden lakás nappalijához csövezés készül. A IV. emeleten és a 90m2-nél nagyobb lakásokban minden lakószobához és nappalihoz csövezés készül.

 Klíma berendezés – felár ellenében – kerülhet kiépítésre. A kültéri egység az Eladó által lakásonként meghatározott helyre, a teraszra vagy a garázs falára belülről kerülhet elhelyezésre.

A fent megadott árak irányadók és az ÁFA-t tartalmazzák.

 A műszaki leírásban nem szereplő tételek (pl.: konyhabútor, konyhacsempe, konyhaberendezések, beépített szekrények, lakáson belüli világítótestek…) Eladó teljesítésébe nem tartoznak és nem képezik részét a vételárnak.

  A változtatás jogát azonos, vagy annál jobb minőségű anyagok alkalmazása mellett fenntartjuk.